
Instrukcja BHP dla Eksploatacji kotłów parowych i wodnych
Przeznaczenie dokumentu:
Gotowa instrukcja BHP dla Eksploatacji kotłów parowych i wodnych, która powinna się znajdować w każdej firmie, w której używane są kotły parowe lub wodne.
Uwagi:
Instrukcja w szczegółowy sposób opisuje następujące zagadnienia:
1. Warunki dopuszczenia do pracy z kotłami
2. Czynności, jakie należy wykonać przed przystąpieniem do pracy z urządzeniem
3. Zasady i sposoby bezpiecznego używania kotłów
4. Czynności, jakie należy podjąć po zakończeniu pracy z urządzeniem
5. Zasady postępowania w sytuacjach awaryjnych
Informacje techniczne:
Instrukcja zapisana jest jako dokument tekstowy, który można od razu wydrukować. Istnieje możliwość edycji instrukcji za pomocą aplikacji MS Office lub OpenOffice.
Inne:
Ustawa Kodeks Pracy Art. 237.
§ 1. Pracodawca jest obowiązany zaznajamiać pracowników z przepisami i zasadami bezpieczeństwa i higieny pracy dotyczącymi wykonywanych przez nich prac.
§ 2. Pracodawca jest obowiązany wydawać szczegółowe instrukcje i wskazówki dotyczące bezpieczeństwa i higieny pracy na stanowiskach pracy.
§ 3. Pracownik jest obowiązany potwierdzić na piśmie zapoznanie się z przepisami oraz zasadami bezpieczeństwa i higieny pracy.
Miejsce złożenia dokumentu:
Instrukcja BHP dla Eksploatacji kotłów parowych i wodnych powinna być umieszczona w łatwo dostępnym dla pracownika miejscu, a każdy pracownik powinien być zapoznany z instrukcją urządzenia wykorzystywanego na stanowisku pracy. Dodatkowo po zapoznaniu się z instrukcją, każdy pracownik zobowiązany jest własnoręcznym podpisem potwierdzić fakt zapoznania się z nią.
Dokument przeznaczy dla:
firmy
Miejsce zastosowania:
Przedsiębiorstwo
Słowa kluczowe:
bhp kocioł,bhp,instrukcja bhp,kocioł parowy,kocioł wodny,wodny,parowy,bhp parowy,bhp wodny
Podstawa prawna dokumentu:
Kodeks pracy: art. 2374 |
Inne dokumeny z kategorii Instrukcje BHP
![]() |
Instrukcja BHP na terenie szkoły dla nauczycielaGotowa Instrukcja BHP na terenie szkoły dla nauczycieli powinna znajdować się w każdej placówce edukacyjnej - od szkół podstawowych po szkoły ponadgimnazjalne, gdzie odbywają się... |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi zgrzewarki punktowejGotowa instrukcja BHP dla obsługi zgrzewarki punktowej , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie gdzie do pracy wykorzystywana jest zgrzewarka punktowa . |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP Ogólna dla firmyInstrukcja BHP Ogólna dla firmy powinna znajdować się w każdym przedsiębiorstwie, która dotyczy wszystkich pracowników niezależnie od zajmowanego stanowiska oraz wykonywanej pracy. |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi podnośnika samochodowegoInstrukcja BHP dla Obsługi podnośnika samochodowego przeznaczona jest dla każdego warsztatu samochodowego, w którym wykonywane są pracę przy podnośniku samochodowym. |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi wilkaGotowa instrukcja BHP dla Obsługi wilka , która powinna znajdować się w każdym przedsiębiorstwie mięsnym, które używa wilka do rozdrabniania mięsa. |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla placówek handlowychInstrukcja BHP dla placówek handlowych powinna znajdować się w każdym punkcie handlowym. |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi heblarkiGotowa instrukcja BHP dla Obsługi heblarki grubościówki , która powinna znajdować się w każdym zakładzie, w którym dokonywana jest obróbka drewna za pomocą powyższego urządzenia. |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi wyważarki kół samochodowychGotowa instrukcja BHP dla Obsługi wyważarki kół samochodowych , którą można od razu \"wdrożyć\" w życie. |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi laminatoraGotowa do wydruku Instrukcja BHP dla Obsługi laminatora , która powinna znajdować się w każdym punkcie gdzie oferowane są usługi laminowania (punkty ksero, sklepy papiernicze, etc.)... |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla prac biurowychInstrukcja BHP dla prac biurowych powinna znajdować się w każdej firmie, gdzie prowadzone jest biuro - niezależnie od jego rozmiarów i liczby zatrudnionych pracowników. |
Zobacz | Pobierz |