
Instrukcja BHP dla Obsługi kleszczy ogłuszających
Przeznaczenie dokumentu:
Gotowa instrukcja BHP dla Obsługi kleszczy ogłuszających, która powinna się znajdować w firmach prowadzących ubój zwierząt przy zastosowaniu kleszczy.
Uwagi:
Instrukcja w szczegółowy sposób opisuje następujące zagadnienia:
1. Warunki dopuszczenia pracownika do pracy z kleszczami
2. Czynności przed rozpoczęciem pracy z urządzeniem
3. Zasady i sposoby bezpiecznego wykonywania pracy za pomocą kleszczy
4. Czynności po zakończeniu pracy
5. Zasady postępowania w sytuacjach awaryjnych
6. Uwagi
Informacje techniczne:
Instrukcja zapisana jest jako dokument tekstowy, który można od razu wydrukować. Istnieje możliwość edycji instrukcji za pomocą aplikacji MS Office lub OpenOffice.
Inne:
Ustawa Kodeks Pracy Art. 237.
§ 1. Pracodawca jest obowiązany zaznajamiać pracowników z przepisami i zasadami bezpieczeństwa i higieny pracy dotyczącymi wykonywanych przez nich prac.
§ 2. Pracodawca jest obowiązany wydawać szczegółowe instrukcje i wskazówki dotyczące bezpieczeństwa i higieny pracy na stanowiskach pracy.
§ 3. Pracownik jest obowiązany potwierdzić na piśmie zapoznanie się z przepisami oraz zasadami bezpieczeństwa i higieny pracy.
Miejsce złożenia dokumentu:
Instrukcja BHP dla Obsługi kleszczy ogłuszających powinna być umieszczona w łatwo dostępnym dla pracownika miejscu, a każdy pracownik powinien być zapoznany z instrukcją urządzenia wykorzystywanego na stanowisku pracy. Dodatkowo po zapoznaniu się z instrukcją, każdy pracownik zobowiązany jest własnoręcznym podpisem potwierdzić fakt zapoznania się z nią.
Dokument przeznaczy dla:
firmy
Miejsce zastosowania:
Przedsiębiorstwo
Słowa kluczowe:
bhp kleszcze,kleszcze,kleszcze ogłuszające,instrukcja bhp,instrukcja kleszczy,bhp kleszczy ogłuszających
Podstawa prawna dokumentu:
Kodeks pracy: art. 2374 |
Inne dokumeny z kategorii Instrukcje BHP
![]() |
Instrukcja BHP dla prac biurowychInstrukcja BHP dla prac biurowych powinna znajdować się w każdej firmie, gdzie prowadzone jest biuro - niezależnie od jego rozmiarów i liczby zatrudnionych pracowników. |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja przeprowadzenia bezpiecznej ewakuacji z budynku szkołyGotowa Instrukcja przeprowadzenia bezpiecznej ewakuacji z budynku szkoły , która powinna się znajdować w każdej placówce edukacyjnej - od szkół podstawowych po szkoły średnie. |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi czopiarkiGotowa instrukcja BHP dla Obsługi czopiarki , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie gdzie do pracy używana jest czopiarka . |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla ŚlusarzaGotowa instrukcja BHP dla Ślusarza , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie, gdzie przewidziane jest stanowisko pracy Ślusarz . |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi maszyny szyjącej drutemGotowa instrukcja BHP dla Obsługi maszyny szyjącej drutem , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie gdzie do pracy używana jest maszyna szyjącej drutem - np.... |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Kierowcy pojazdu samochodowegoGotowa instrukcja BHP dla Kierowcy pojazdu samochodowego , która powinna znajdować się w każdej firmie transportowej (kurierska, dostawcza, etc.) oraz w firmach posiadających... |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi nożyc gilotynowychGotowa instrukcja BHP dla Obsługi nożyc gilotynowych przeznaczona jest dla każdego przedsiębiorstwa, które do cięcia blachy wykorzystuje nożyce gilotynowe. |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi aparatu ultrasonograficznegoGotowa Instrukcja BHP dla Obsługi aparatu ultrasonograficznego , która powinna znajdować się w każdej placówce medycznej, gdzie do pracy wykorzystywany jest aparat... |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja Przeciwpożarowa OgólnaGotowa instrukcja Przeciwpożarowa ogólna , która powinna znajdować się w każdym przedsiębiorstwie - niezależnie od liczby zatrudnionych pracowników oraz jej branży. |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi trzonu kuchennego gazowegoGotowa instrukcja BHP dla Obsługi trzonu kuchennego gazowego , która powinna się znajdować w każdej firmie gastronomicznej, która posiada na swoim wyposażeniu kuchnie gazowe. |
Zobacz | Pobierz |