
Instrukcja BHP dla obsługi kuchenki mikrofalowej
Przeznaczenie dokumentu:
Instrukcja BHP dla obsługi kuchenki mikrofalowej powinna znajdować się w każdej firmie oraz punkcie gastronomicznym gdzie udostępniona jest kuchenka mikrofalowa.
Informacje techniczne:
Instrukcja zapisana jest w postaci pliku tekstowego, który można od razu wydrukować i przekazać do zatwierdzenia, jak również można dokonać jej edycji za pomocą aplikacji MS Office lub OpenOffice.
Inne:
Ustawa Kodeks Pracy Art. 237.
§ 1. Pracodawca jest obowiązany zaznajamiać pracowników z przepisami i zasadami bezpieczeństwa i higieny pracy dotyczącymi wykonywanych przez nich prac.
§ 2. Pracodawca jest obowiązany wydawać szczegółowe instrukcje i wskazówki dotyczące bezpieczeństwa i higieny pracy na stanowiskach pracy.
§ 3. Pracownik jest obowiązany potwierdzić na piśmie zapoznanie się z przepisami oraz zasadami bezpieczeństwa i higieny pracy.
Miejsce złożenia dokumentu:
Instrukcja BHP dla obsługi kuchenki mikrofalowej powinna być umieszczona w łatwo dostępnym dla pracownika miejscu, a każdy pracownik powinien być zapoznany z instrukcją urządzenia wykorzystywanego na stanowisku pracy. Dodatkowo po zapoznaniu się z instrukcją, każdy pracownik zobowiązany jest własnoręcznym podpisem potwierdzić fakt zapoznania się z nią.
Dokument przeznaczy dla:
firmy
Miejsce zastosowania:
Przedsiębiorstwo
Słowa kluczowe:
bhp w kuchni,bezpieczna praca w kuchni,mikrofalówka,instrukcja bhp mikrofalówki,ppoż,bhp,instrukcja bhp,kuchenka mikrofalowa
Podstawa prawna dokumentu:
Kodeks pracy: art. 2374 |
Inne dokumeny z kategorii Instrukcje BHP
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi wyciągarki elektromechanicznejGotowa instrukcja BHP dla Obsługi wyciągarki elektromechanicznej , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie gdzie do pracy używana jest wyciągarka... |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Karta ewidencji odzieży i obuwia roboczego oraz środków indywidualnej ochronyKarta ewidencji odzieży i obuwia roboczego oraz środków indywidualnej ochrony powinna znajdować się w każdym przedsiębiorstwie gdzie pracodawca wręcza pracownikowi odzież oraz... |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi piły tarczowej do cięcia mięsa i kościGotowa instrukcja BHP dla Obsługi piły tarczowej do cięcia mięsa i kości , którą można od razu \"wdrożyć\" w życie. |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla TokarzaGotowa instrukcja BHP dla tokarza , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie gdzie przewidziane jest stanowisko pracy tokarz . |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Regulamin pracowni technicznejW każdej szkole, gdzie znajduje się pracownia techniczna powinien znajdować się regulamin. Aby sprostać prawu wystarczy pobrać dokument jakim jest Regulamin pracowni... |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla obsługi frytkownicyInstrukcja BHP dla obsługi frytkownicy , która powinna się znajdować w firmach gastronomicznych posiadających frytkownice. |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi zgrzewarki punktowejGotowa instrukcja BHP dla obsługi zgrzewarki punktowej , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie gdzie do pracy wykorzystywana jest zgrzewarka punktowa . |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi czopiarkiGotowa instrukcja BHP dla Obsługi czopiarki , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie gdzie do pracy używana jest czopiarka . |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi wyciągarki budowlanejGotowa Instrukcja BHP dla Obsługi wyciągarki budowlanej , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie budowlanym gdzie do pracy wykorzystywana jest wyciągarka... |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi laminatoraGotowa do wydruku Instrukcja BHP dla Obsługi laminatora , która powinna znajdować się w każdym punkcie gdzie oferowane są usługi laminowania (punkty ksero, sklepy papiernicze, etc.)... |
Zobacz | Pobierz |